تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
رشوه ازدیدگاه اسلام

 

 

علی (ع) می فرماید :

به خدا سوگند !این دنیای شما که به انواع حرام آلوده است ،در دیده من از استخوان خوکی که دردست بیماری جذامی باشد،پست تر است!

علی (ع)می فرماید :

ای کمیل ثروتمندان بی تقوا مرده ،اگرچه به ظاهر زنده اند،اما دانشمندان ،تا دنیا برقرار است زنده اند،بدنهایشان گرچه درزمین پنهان امایاد آنها همیشه دردلها

 

رشوه خواری ازدیدگاه قرآن :

ولا تاکلوا اموالکم بینکم بالباطل و تدلوا بها لی الحکام لتاکلوا فریقا من اموال الناس بالاثم و انتم تعلمون.
اموال یکدیگر را به باطل (و ناحق) در میان خود نخورید و برای خوردن قسمتی از اموال مردم به گناه، (قسمتی از) آن را به قضات ندهید . در حالی که می دانید - سوره بقره، آیه 188

یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَأْكُلُوا أَمْوَالَكُمْ بَینَكُمْ بِالْبَاطِلِ إِلَّا أَنْ تَكُونَ تِجَارَةً عَنْ تَرَاضٍ مِنْكُمْ وَلَا تَقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِكُمْ رَحِیمًا.
ای کسانی که ایمان آورده‌اید! اموال یکدیگر را به باطل ( و از طرق نامشروع ) نخورید مگر اینکه تجارتی با رضایت شما انجام گیرد. و خودکشی نکنید! خداوند نسبت به شما مهربان است.

رشوه خواری از دیدگاه احادیث :

 

امام علی (ع) :

پيشينيان شما از ايـن رو بـه هـلاكت و تباهى در افتادند كه مردمان را از حقّ ( شان ) بازداشتند و آنان ( ناچار با رشوه ) آن را خريدند و آنان را به ارتكاب باطل و نادرستى واداشتند و مردم هم از آن پيروى كردند )نهج البلاغة : الكتاب 79 منتخب ميزان الحكمة : 236(

 

رسول اکرم ( ص ) :

خدا لعنت کند رشوه گیر و رشوه پرداز و کسی را که دلال میان آنها است; از رشوه گرفتن دوری کنید که این کار بمنزله کفر محض است و شخص رشوه خوار از رحمت خدا بدور می باشد.( بحارالانوار، ج 24، ص 9  (


رسول اکرم ( ص ) :

هدیه گرفتن زمامدار و رئیس از دیگران حرام است و رشوه گیری حاکم شرع و قاضی، کفر است.( کنزالعمال، ج 6، ص 112(

امام صادق (ع) :

رشوه در قضاوت کفر به خداوند است . ( وسائل الشیعه، ج 18، ص 162; معانی الاخبار، ج 6، ص 114  (

احکام مراجع تقلید درخصوص رشوه خواری :

 آیة الله تبریزی:

رشوه در باب قضاء حرام است و در غیر باب قضاء اگر مخالف مقررات باشد نباید انجام داد.

 آیة الله صافی گلپایگانی:

اصطلاحا رشوه در مورد قضاوت است و در موارد دیگر رشوه محسوب نمی شود، لکن به هر حال اگر گیرنده پول در ساعات کار اداری اش کار را انجام دهد جایز نیست پول بگیرد، و اگر در خارج وقت اداری انجام دهد اشکال ندارد ولی چنانچه در ساعت اداری از انجام آن خودداری کند گرفتن حقوق از دولت برایش جایز نیست و اما نسبت به دهنده پول چنانچه بدون دادن پول کار انجام نمی شود مانع ندارد که پول بدهد.

  آیة الله بهجت:

حرام است، اگر صدق رشوه شرعی کند و الا حرمت آن دائر مدار تضییع حقوق دیگران و منافات داشتن با شرایط ضمن عقد اجاره است.

 آیة الله فاضل لنکرانی:

رشوه حرام مربوط به امر قضاوت می باشد و اموری که در فرهنگ ما رشوه محسوب می شود اگر موجب تضییع حقوق دیگران یا خلاف مقررات جمهوری اسلامی ایران باشد جایز نیست.

 آیة الله مکارم شیرازی:

رشوه خواری در باب قضاوت مطلقا حرام و از گناهان کبیره است و در غیر باب قضاوت چنانچه برای انجام کار خلافی پرداخته  شود آن نیز حرام است ولی دادن وجهی برای تسریع در کار حلال بدون آن که حقی باطل و باطلی حق یا نوبتی ضایع شود برای دهنده اشکالی ندارد ولی گیرنده اگر در برابر انجام وظیفه وجهی دریافت کند برای او جایز نیست، اما اگر خارج از وقت، کار مباحی کرده ، گرفتن وجه در مقابل آن اشکالی ندارد. (1)

 آیة الله سیستانی:

رشوه خواری کارمند برخلاف قرارداد کارمندی است و جایز نیست ولی پرداختن آن در وضع موجود و در غیر مورد قضاوت اگر مستلزم تضییع حق دیگران نباشد حرام نیست گرچه گرفتن آن جایز نیست.

 

 


برچسب ها : ,
تصویب دستورالعمل‌هاي مبارزه با پولشويي در گمرك
  • بازدید : (524)

تصویب دستورالعمل‌هاي مبارزه با پولشويي در گمرك

اعضاء كارگروه تخصصي شوراي‌عالي مبارزه با پولشويي به اعضاءذیلتشکیل جلسه داد ودستورالعمل‌هاي مبارزه با پولشويي در گمرك را تصويبكر:
،نمايندگان وزارتخانه‌هاي بازرگاني
، اطلاعات، امور اقتصادي و دارايي
، امور خارجه
،دادگستري
 و بانك مركزي
در اين كارگروه 4 دستورالعمل شامل :
شناسايي خدمت‌گيرندگان
،نحوه مراقبت از اشاخص مظنون به پولشويي
، گزارش عمليات مشكوك به پولشويي
 و نگهداري وامحاي اسناد مورد تصويب قرار گرفت و مقرر شد پس از ارائه به شوراي‌عالي مبارزه باپولشويي، از طريق شورا به رياست كل گمرك ارسال و از سوي ايشان به كليه گمركاتاجرايي و دفاتر ستادي ابلاغ شود.

برچسب ها : ,
آيين نامه پيشگيري و مبارزه با رشوه در دستگاههاي اجرايي كشور
  • بازدید : (484)
آيين نامه پيشگيري و مبارزه با رشوه در دستگاههاي اجرايي كشور
 
در راستاي تحول و ارتقاي سلامت نظام اداري مبتني بر افزايش مشاركت عمومي و مبارزه با فساد، هيات محترم وزيران آيين نامه پيشگيري و مبارزه با رشوه در دستگاه‌هاي اجرايي را در (4) فصل و ( 16 ) ماده و (8) تبصره تصويب و جهت اجرا به دستگاه‌هاي اجرايي ابلاغ نمود.
اين آيين نامه به منظور تامين اجراي وظايفي كه دستگاه‌هاي اجرايي به موجب قوانين براي پيشگيري و مبارزه با فساد درنظام اداري بر عهده دارندو همچنين تكميل آيين نامه اجرايي قانون رسيدگي .......

برچسب ها : ,
آيين‌نامه اجرايي قانون رسيدگي به تخلفات اداري
  • بازدید : (531)
آيين‌نامه اجرايي قانون رسيدگي به تخلفات اداري                                                    
‌هيأت وزيران در جلسه مورخ 1373.6.16، بنا به پيشنهاد شماره .2331‌د مورخ 1372.4.18 سازمان امور اداري و استخدامي كشور، به استناد ماده (27)‌قانون رسيدگي به تخلفات اداري - مصوب 1372 - آيين‌نامه قانون ياد شده را به شرح زير تصويب
 "‌آيين‌نامه اجرايي قانون رسيدگي به تخلفات اداري"                                   
‌فصل اول - تشكيلات، وظايف و صلاحيت                                             
‌ماده 1 - هيأت بدوي رسيدگي به تخلفات اداري كارمندان - كه در اين آيين‌نامه هيأت بدوي قلمداد مي‌شود - در هر يك از دستگاه‌ها موضوع ماده (18) قانون‌رسيدگي به تخلفات اداري - كه از                                                    

برچسب ها : ,
قانون رسيدگي به تخلفات اداري
  • بازدید : (593)
قانون رسيدگي به تخلفات اداري
  •   فصل اول: تشكيلات و حدود و وظايف
  •   فصل دوم : تخلفات اداري
  •   فصل سوم : مجازاتها
  •   فصل چهارم : ساير مقررات
 
  •   فصل اول : تشكيلات و حدود و وظايف
ماده 1 :
به منظور رسيدگي به تخلفات اداري در هر يك از دستگاه هاي مشمول اين قانون هياتهاي تحت عنوان "هيات رسيدگي به تخلفات اداري كارمندان " تشكيل خواهد شد. هياتهاي مزبور شامل هياتهاي بدوي و تجديد نظر مي باشد.
تبصره 1 : هيات تجديد نظر در مركز وزارتخانه

برچسب ها : ,
ليست صفحات
تعداد صفحات : 1
صفحه قبل 1 صفحه بعد